Παθήσεις τριχών

Διάγνωση και θεραπείες της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση τις περισσότερες φορές επιδρά δραματικά στη λειτουργικότητα της καθημερινής ζωής του ασθενούς μέσω των συναισθηματικών περιπλοκών που τη συνοδεύουν. Είτε αυτή αφορά σε αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής, είτε οδηγεί στην εμφάνιση λιγότερο ή περισσότερο αφορισμένων αποψιλωμένων ζωνών σε αυτό, απαντά με τον γενικό ιατρικό όρο "αλωπεκία". Ο Δερματολόγος οφείλει, εν πρώτοις, να ταξινομήσει και να προσδιορίσει το είδος της αλωπεκίας που εμφανίζει ο/η ασθενής. Στην κατεύθυνση αυτή, κύριο λόγο κατέχει η άρτια κλινική κατάρτιση του γιατρού και ο εξοπλισμός του - τριχοσκόπηση, τριχόγραμμα - όποτε αυτός απαιτείται.

Σειρά θεραπειών εγνωσμένης αποτελεσματικότητας προτείνονται στον/ην ασθενή μέσα από την εξατομικευμένη διάγνωση τόσο των συνηθέστερων αιτιών απώλειας τριχών, ήτοι:

  • (χρόνιας) τελογενούς τριχόρροιας,
  • ανδρογενετικής αλωπεκίας (κλασικού τύπου επί ανδρός, ή και γυναικείου τύπου)
  • γυροειδούς αλωπεκίας

Αλλά και λιγότερο συχνών καταστάσεων (ουλωτικές αλωπεκίες κλπ).

Διαθέτουμε την απαραίτητη φαρμακολογική γνώση για το χειρισμό των τοπικών και συστηματικώς χορηγουμένων φαρμάκων που αποδίδουν αποτελέσματα, είτε σε επίπεδο αναστολής της απώλειας τριχών, είτε στην επανέκφυση νέων. Είναι κεφαλαιώδους σημασίας η ενδελεχής εφαρμογή της σύγχρονης φαρμακοθεραπείας, με εποπτεία του δερματολόγου επί του προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας αυτής.

Όταν κρίνεται απαραίτητο, καταφεύγουμε σε μεθόδους Αυτόλογης Μεσοθεραπείας δια νυγμών (PRP) στο χώρο μας, ή ακόμη και σε μεθόδους Μεταμόσχευσης Τριχικών Θυλάκων (FUE), με παραπομπή σε εξειδικευμένους συναδέλφους.

Διάγνωση και θεραπείες της τριχόπτωσης
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram